El Museu del Modernisme inaugura l’Any Ramon Casas amb una retrospectiva de l’artista

L'exposició "Ramon Casas. La vida moderna" obre portes aquest dijous al Museu del Modernisme per mostrar el vessant que millor sabia exercitar l'artista, el de retratista. La mostra inaugura l'Any Ramon Casas, que celebra el 150è aniversari del naixement del pintor. En els propers mesos hi haurà fins a set mostres més en diferents ciutats.

A principis del segle XX la societat de Barcelona bullia, des del punt de vista social i cultural. Enmig d’aquest context va sorgir el modernisme i va despuntar una de les figures més representatives en el camp del dibuix. Ramon Casas es va convertir en un dels retratistes en majúscules d’una etapa de canvis convulsos que ell, amb el seu traç, va copsar.

És època també d'una forta atracció de l'artista cap a París, d'aquí ve l'important llegat de dibuixos inspirats en aquella ciutat. A la mostra "Ramon Casas. La vida moderna" també hi trobem altres temàtiques del pintor, com la crònica social, el ciclisme i  l’automobilisme, també les revistes artístiques i literàries,  i la presència de la Júlia, la seva enamorada, i els retrats de personalitats contemporànies.

Les obres es podran visitar fins al 8 de maig al Museu del Modernisme.