Els oceans, els nous protagonistes del Museu Blau

La nova exposició temporal que explora el fons marí es podrà visitar fins al setembre del 2018

L'oceà és el medi natural més desconegut de la Terra. Més que la Lluna, fins i tot. Només en coneixem un 5 %. La mostra ensenya la immensitat i la riquesa dels oceans del planeta alhora que incorpora també relíquies animals a escala real.

L’exposició  "Oceans, l’últim territori salvatge" mostra les meravelles naturals del fons marí a partir d’una selecció de les millors imatges del documental 'Oceans',  que va obtenir el Cèsar al millor documental el 2011, un treball dirigit per Jacques Perrin i Jacques Cluzaud, que va requerir set anys de feina i 75 expedicions als cinc continents en les quals van participar 500 persones i va tenir un cost de 50 milions d'euros. La selecció es va fer a partir de les 480 hores de gravació d'un enorme valor científic i divulgatiu. 

El Museu Blau ofereix a partir de divendres, 3 de novembre, i fins al setembre del 2018 la possibilitat de poder posar-se a la pell d'un peix o d'un dofí i experimentar el que se sent vivint en llibertat en un medi tan ric i tan salvatge.

A la mostra, també s'hi poden trobar figures d'animals marins a escala real i imatges 3D.  Tot plegat, enregistrat amb  la tecnologia de filmació més innovadora, que va fer possible seguir amb la càmera a la mateixa velocitat espècies marines com dofins o tonyines i arribar a profunditats on l’home no havia estat mai abans.