Una exposició mostra les propostes finalistes del nou edifici del Vall d’Hebron

Entre aquestes hi ha la guanyadora del concurs dels estudis barcelonins BAAS i Espinet/Ubach

Una exposició a la seu del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya mostra les propostes finalistes del concurs per construir el nou edifici de recerca del Vall d'Hebron, en maqueta i sobre plànol. La mostra s'emmarca en els actes de la Setmana de l'Arquitectura, que s'allargarà fins a aquest divendres. Hi destaca la proposta guanyadora, dels estudis barcelonins BAAS i Espinet/Ubach, que inclou la reurbanització futura de l'hospital.

El nou edifici de recerca, que es preveu que pugui construir-se el 2019, disposarà d'un porxo permeable amb l'exterior i un vestíbul amb sostre de vidre. La coberta serà totalment enjardinada de manera que s'integrarà millor amb l'entorn. L'edifici es farà per fases autònomes, que entraran en funcionament a mesura que es vagin completant.

Els dos estudis també han guanyat la proposta, força ambiciosa, de reurbanització de l'entorn, un encàrrec que vol posar fi als grans inconvenients de l'hospital actual.

"A l'actual hospital es dona l'absurd que, de vegades, per recórrer un tram de 50 metres es necessita una ambulància perquè no és accessible", explica Jordi Badia, responsable de BAAS Arquitectes. "Tot i ser un dels hospitals més importants de Catalunya, la seva imatge arquitectònica no dona la imatge d'excel·lència que es mereix", afegeix.

I per fer-ho proposen incorporar escales mecàniques que uneixin totes les cotes. I a cada nivell, fer-hi un passeig horitzontal obert a tothom. Els barris de Montbau i Sant Genís dels Agudells quedarien units per una via verda. Es tracta, això sí, d'una proposta de futur, sense terminis i pendent encara d'obtenir finançament.

"Tenir un pla ja és de per si una bona notícia", assegura Badia, que explica que fins ara quan es disposava d'un pressupost es construïa sense pensar en una idea global.

L'objectiu, a més, és convertir l'hospital en un recinte lliure de cotxes, que només podran rodejar-lo. Si prospera es faran més aparcaments i un gran edifici de recepció que connectarà directament amb el metro.