Alumnes de cursos de fotografia als centres cívics exposen a la Virreina

200 participants dels cursos de fotografia de 12 centres cívics han retratat la ciutat a Objectiu BCN, un projecte que vol immortalitzar la ciutat i crear-ne una memòria fotogràfica a través de les mirades dels barcelonins. La Virreina exposa més de 500 fotografies dels participants, unes instantànies que es podran veure al metro i a 12 centres cívics a partir del mes de gener.

Músics al carrer, desnonaments, mercats, horts urbans, treballadors, turistes... Són alguns dels temes triats pels 200 participants d'Objectiu BCN. Retratem la ciutatEl projecte es va dur a terme a 12 centres cívics dels 10 districtes de la ciutat de febrer a juny i els alumnes van rebre classes teòriques i pràctiques del fotoperiodista Samuel Aranda, també organitzador d'Objectiu BCN, i diversos professionals nacionals i internacionals.

El resultat es pot veure en una exposició col·lectiva amb més de 500 fotografies dels participants a la Virreina del 4 de desembre al 25 de gener. De gener a març es podran veure les imatges a diferents centres cívics de la ciutat i del 16 de desembre a principis de febrer a 13 estacions de metro. Les imatges se cediran en dipòsit a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

Objectiu BCN també va oferir sessions magistrals obertes al públic al Museu del Disseny i la Fabra i Coats Fàbrica de Creació, on es va conèixer la feina i el treball de diversos fotògrafs de l'Agència Magnum.