Una exposició de còmic fomenta l’equitat i la diversitat de gènere

L'Ateneu l'Harmonia acull fins al 30 de gener l'exposició "Còmics contra el masclisme". La mostra està adreçada al públic adolescent i jove i té l'objectiu de sensibilitzar sobre la violència masclista.

El còmic pot sensibilitzar sobre la violència masclista però, sovint, reforça estereotips i fomenta discriminacions de gènere. Per això la regidoria de Feminismes i LGTBI ha produït una exposició en què es mostren alguns dels còmics que han ajudat a combatre el masclisme. L'objectiu d'aquests treballs és mostrar imaginaris igualitaris i no sexistes. La mostra està adreçada al públic adolescent i jove i consta de 12 panells de cartró d'un metre d'ample per dos d'alçària.

L'exposició està inclosa dins del catàleg d'exposicions i recursos pedagògics del Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD) i es pot visitar a l'Ateneu l'Harmonia fins al 30 de gener. A "Còmics contra el masclisme" es poden veure alguns exemples de còmics no sexistes escrits i il·lustrats per dones. També es recullen alguns dels treballs que es van presentar a la darrera edició del Premi Jove de Còmic Sant Martí per la prevenció i erradicació de la violència masclista.

L'Ateneu l'Harmonia es declara equipament feminista. "Vivim encara en una societat patriarcal i per defecte masclista, i per això des de l'ateneu fomentem l'educació feminista entre els joves que passen per l'equipament", ha explicat Sergi Espinosa, programador d'activitats de l'Ateneu l'Harmonia. "Els joves són el futur, se senten atrets pel còmic i creiem que l'exposició pot ser una activitat que els atraurà", ha afegit. L'Ateneu l'Harmonia inclou habitualment en la seva programació tallers de sensibilització envers la dona, concerts per denunciar les accions masclistes i obres de teatre en què es destaca el paper de la dona.