Una gran exposició repassa els 50 anys d’artista de David Bowie

La mostra, que inclou 300 objectes de l’arxiu personal del cantant britànic, ha estat un èxit a Londres

"David Bowie is" ha estat l'exposició més vista al Museu de Victòria i Albert de Londres en els seus 164 anys d'història. S'ha pogut veure en nou ciutats i acumula un milió i mig de visitants. L'exposició repassa els 50 anys de la carrera de David Bowie, que va morir al gener del 2016.

"David Bowie is"...

Una exposició única per un artista únic. Això és "David Bowie is", una de les exposicions de l'any a la ciutat, concebuda al Museu de Victòria i Albert de Londres i que, amb aquesta frase oberta, ens intenta mostrar totes les cares d'un dels artistes més versàtils de la història del pop. Es poden trobar 300 objectes procedents de l'Arxiu David Bowie, entre els quals 60 vestits que Bowie va dissenyar amb Alexander McQueen  o el japonès Kansai Yamamoto. També es poden veure esbossos d’aquesta feina prèvia, lletres de cançons manuscrites, pel·lícules, escenografies i un llarg etcètera.

Les influències

L’exposició ens ajuda a profunditzar en els processos creatius de Bowie. Podem descobrir influències del teatre kabuki del Japó, de directors com Fritz Lang o del teatre de la crueltat del francès Antoni Artaud. A l'exposició es pot veure com Bowie sintetitza totes aquestes manifestacions i les fa arribar al gran públic a la seva manera. Un artista que va ser capaç de crear tendència, no tan sols en el món de la moda, en part gràcies a la seva teatralitat i gosadia en el seu vestuari si no també en el mateix món del pop, de l'audiovisual o de l'art. Un artista d'un individualisme radical, un "showman" de magnetisme innegable que va conjuminar com cap altre estil i imatge.

Més Bowie

L'exposició es pot veure al Disseny Hub Barcelona fins al 25 de setembre. Paral·lelament s'aniran fent un seguit d'activitats sobre l'artista. El 25 de maig a la Sala Razzmatazz se celebrarà la Bowie Opening Party, la UPF fa xerrades sobre l'artista a les Bowie Talks on serà present el dissenyador Kansai Yamamoto. L'OBC també ens oferirà un concert simfònic el 13 de juliol a L'Auditori sota el nom Bowie Symphonic. Com a traca final i després de l'exposició, el Disseny Hub Barcelona programarà una altra exposició "David Bowie vist" en què es podran veure les instantànies dels fotògrafs que van cobrir els diferents concerts de Bowie a tot l'Estat.