Els examinadors de trànsit convoquen vaga indefinida a partir del 4 de setembre

Asseguren que la DGT no ha fet “ni una sola proposta” per desbloquejar la situació

Els examinadors de trànsit han registrat tota la documentació necessària aquest dijous per convocar una vaga indefinida a totes les províncies a partir del 4 de setembre. Segons l'Associació d'Examinadors de Trànsit, la intenció és que sigui una vaga a jornada completa i tots els dies de la setmana.

L'associació lamenta que, després de diversos dies de vaga els mesos de juny i juliol, no s'hagi fet "ni una sola proposta" des de la Direcció General de Trànsit per tal de ser estudiada pels examinadors i poder desbloquejar la situació. L'associació, a més, insta el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, perquè intervingui en el conflicte.

El col·lectiu afegeix que la direcció de la DGT ha desistit de les seves funcions i ha mostrat una actitud intransigent. Per això, demanen que es puguin posar sobre la taula les seves demandes, una millora de les condicions laborals i un increment del complement específic. Des de l'inici de la vaga, s'han suspès ja més de 80.000 proves pràctiques de conduir i el percentatge de seguiment de les aturades oscil·la entre el 70 i el 75 %.