Evacuen un comboi de la Línia 3 del metro amb 800 persones per una avaria

Una oscil·lació sobtada en la tensió va causar una aturada d’un tren al túnel entre les Corts i Plaça del Centre

Aquest dissabte a les 20.59 h la Línia 3 del metro va quedar aturada com a conseqüència d'una fallada en el subministrament elèctric d'alta tensió, segons TMB, d'origen extern. El tram entre Zona Universitària i Espanya va quedar sense subministrament elèctric. L'avaria va provocar un bon ensurt als 800 passatgers del tren que en aquell moment estava circulant entre les estacions de les Corts i Plaça del centre, que van haver de ser desallotjats caminant pel túnel.

L'aturada del tren al túnel va obligar a activar el pla d'emergència per desallotjar de manera segura els 800 passatgers que havien quedat atrapats a l'interior. El comboi, a més, anava molt ple, ja que feia molt poc que havia acabat el partit del Barça contra el Vila-real al Camp Nou i la majoria d'assistents estaven tornant a casa amb la Línia 3 del metro.

TMB va coordinar l'operació de desallotjament del comboi en col·laboració de Bombers de Barcelona, SEM i la Guàrdia Urbana, a través de l'estació de Plaça del Centre. Cap passatger va necessitar assistència mèdica i es va desenvolupar amb tanta calma que la Guàrdia Urbana s'ha volgut agrair la seva col·laboració als passatgers afectats a través d'aquest tuit:

A les 10 de la nit, va finalitzar l'evacuació dels passatgers i es va restablir el subministrament elèctric del tram afectat. Un cop fetes les proves necessàries a les 22.20 h es va restablir el servei de la Línia 3. Mentre va durar l'avaria, es va habilitar un servei especial d'autobusos entre Espanya i Zona Universitària.