Eulen rebutja la proposta del comitè de vaga i confia en el resultat del laude

La mediació de la Generalitat considera “incomprensible” la no acceptació de la proposta d’acord

Les esperances sobre la segona reunió de mediació del Departament de Treball entre el comitè de vaga i els responsables d'Eulen s'han trencat després del rebuig de l'empresa d'acceptar la proposta de la Generalitat. La mediació demanava la retirada de la vaga a canvi que Eulen fes marxa enrere en els dos acomiadaments i dos sancionats per no haver respectat suposadament els serveis mínims.

Eulen considera que el laude que es farà públic aquest dijous pot donar solució al problema, i vol restar en espera del resultat per decidir la seva posició en el conflicte. En canvi, el secretari general de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta, considera que el laude no pot donar resposta a les represàlies sobre els treballadors en vaga.

El comitè de vaga mantindrà encara la proposta avalada per la mediació fins dimecres a les 12 de la mitjanit i esperen que Eulen reconsideri la seva posició i accepti aquest acord de mediació.

Un cop acabada la primera jornada de mediació, els representants d'Eulen no van voler fer declaracions a la premsa. Però tant el comitè de vaga com Josep Ginesta van afirmar que Eulen s'havia enrocat i es mostrava inamovible en la seva posició de no readmetre els dos treballadors acomiadats i de no retirar l'expedient sancionador a dos més.

Aquest matí Ginesta ha proposat a les parts que Eulen aturi els acomiadaments i les sancions per l'incompliment dels serveis mínims durant la vaga dels treballadors de seguretat, a canvi que hi hagi el compromís d'aturar les mobilitzacions. Aquest acord anirà en paral·lel a l'assemblea de treballadors que se celebrarà dilluns vinent i que votarà la retirada de les aturades, i també del resultat del laude de compliment obligat, que es coneixerà aquest dijous.