Eulen i comitè de vaga, més enrocats que mai per l’increment salarial

Les dues parts es tornaran a trobar en la reunió d’aquest diumenge, convocada per Aena

Tot i que aquest dissabte és dia de treva per les aturades, per Eulen i comitè de vaga no ho és. En un comunicat, l'empresa ha titllat de "desproporcionada" i "inadmissible" la petició d'un increment salarial d'un 31 % per part dels treballadors. Aquesta qüestió és el principal escull entre les dues parts, tot i que des del comitè de vaga afegeixen que cal ampliar la plantilla i es mostren inamovibles en la seva posició. Asseguren que cap dels nou punts que hi ha sobre la taula són negociables.

Des del comitè de vaga demanen que en la nova reunió convocada per Aena per aquest diumenge hi hagi la mediació de representants del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Des del departament es mostren oberts a assistir-hi.

Què inclou la darrera proposta d'Eulen?

La darrera concreció econòmica que ha presentat l'empresa suposa un increment de 0,18 euros l'hora, cosa que comporta un increment del salari diari d'1,44 euros. Els treballadors, però, continuen demanant l'augment d'un 30 %, un percentatge que la direcció d'Eulen titlla, en un comunicat, de "desproporcionat" i "inadmissible".

En el mateix comunicat, Eulen assegura que s'ha arribat a un "ampli consens en reivindicacions de caràcter social i aspectes organitzatius" i que alguns ja s'han posat en marxa.

El comitè de vaga, amb nou punts "innegociables" sobre la taula

Joan Carles Giménez, assessor del comitè de vaga, ha confirmat a betevé que en la maratoniana jornada de reunions no s'ha arribat a cap acord i la qualifica de "presa de pèl". Una altra de les principals demandes és l'ampliació de la plantilla. 

Tot i que el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta,  va confirmar en sortir de la reunió que l'empresa havia acceptat set de les nou propostes presentades pels treballadors, el comitè de vaga ha assegurat a betevé que no és així. A més, afegeixen que "el que reclamem és inamovible" i que "no entrarem a valorar cap amunt o cap avall. Toparan amb nosaltres".