Estudien identificar les escombraries per premiar els que reciclen i multar els que no

L’Ajuntament treballa per trobar sistemes que permetin la “individualització” de les bosses

El comissionat d'Ecologia, Frederic Ximeno, ha explicat al programa 'bàsics' que el consistori vol introduir progressivament un model que permeti identificar "qui separa correctament els residus i qui no". És un objectiu a mitjà termini que podria incloure's en la nova contracta de la neteja.

Ximeno ha explicat que l'Ajuntament anirà introduint progressivament un model "d'invidualització" de les escombraries, que permetrà "pagaments diferenciats" i multar els que no reciclin. "Serà imprescindible bonificar els que ho fan bé perquè els tractaments que s'han de fer i els impactes ambientals els paguem tots" ha afegit. Per avançar en aquesta línia, són importants els avenços tecnològics com els contenidors amb targeta que ja funcionen en altres ciutats europees. La intenció municipal és "preparar el sistema" per poder-ho introduir en la nova contracta de neteja, que hauria de començar a funcionar a partir del 2019-2020, quan s'acaba l'actual.

Segons Ximeno, també s'està treballant en models de contenidors antifurts per evitar "els robatoris sistemàtics de paper i cartró". L'any 2016, la recollida selectiva d'aquest tipus de material va caure un 4,71 %, principalment pels furts.

El comissionat d'Ecologia ha dit també que l'any passat van utilitzar els punts verds 800.000 persones.