Els estudiants de la UAB, en vaga per les taxes universitàries

La jornada de protesta acabarà dijous a la tarda amb una manifestació d’estudiants al centre de Barcelona

Les assemblees d'estudiants de l'Autònoma reclamen al govern l'aplicació de la rebaixa del 30 % a les taxes universitàries i l’equiparació de preus de màster i de grau aprovades ja al Parlament de Catalunya l'abril passat.

La jornada de vaga s'allargarà fins dijous a la tarda i culminarà amb una manifestació que sortirà de la plaça de la Universitat.  Dimecres ja ha començat amb barricades a les rotondes d'entrades a la universitat i piquets informatius a les facultats.

Celia Apple, portaveu del Sindicat d'estudiants del Països Catalans, en declaracions  a 'El matí de Barcelona', ha dit que "tot i que el govern va aprovar l'abril de l'any passat la rebaixa en un 30 % de les taxes, la rebaixa no s'ha fet efectiva encara" . Aquest és el motiu de la jornada de protesta. Apple ha volgut remarcar que  des que es va aprovar el Pla de Bolonya  "12.000 estudiants que no han pogut accedir a la UAB", fet que ha provocat "una elitització de l'accés a la universitat".

Les assemblees d'estudiants denuncien també el perill de privatització del transport a l'Autònoma i reclamen la gratuïtat dels autobusos de la xarxa TMB, així com la gratuïtat dels dossiers de les assignatures.

Escolta l'entrevista aquí: