Estrella Michelin per al restaurant Pakta, al Poble-sec

En l'entrega d'enguany d'estrelles Michelin l'única novetat catalana ha estat el restaurant barceloní Pakta, d'Albert Adrià i els germans Iglesias, ubicat al carrer de Lleida, al Poble-sec. Aquest establiment de cuina nikkei, una fusió de cuina peruana i japonesa, ha estat guardonat amb la seva primera estrella. Per contra, el restaurant 41º, del mateix Adrià, ha perdut el reconeixement obtingut l'any anterior perquè ha tancat per trasllat.

En el conjunt de l'estat ha estat Madrid la ciutat que ha acaparat bona part de la vintena de primeres estrelles. Pel que fa als restaurants El Celler de Can Roca (Girona) i el Sant Pau (Sant Pol de Mar), de Carme Ruscalleda, mantenen les tres distincions respectives. Amb tot, el popular recull de locals de restauració, presentat aquest dimecres a Marbella per la multinacional francesa Michelin, no ha estat gaire favorable per a la restauració catalana i la barcelonina en particular, ja que no hi ha hagut, a part del Pakta, noves incorporacions a la guia.

Es mantenen, això sí, les dues estrelles per al Lasarte (Mallorca, 259) de Martín Berasategui; i per a tres restaurants d'hotel: l'Àbac (av.Tibidabo, 1) del xef Jordi Cruz; l'Enoteca (Hotel Arts), de Paco Pérez; i el Moments (Mandarin Oriental Hotel), de Raül Balam. I amb una: l'Alkimia (Indústria, 79), el Caelis (Hotel Palace), el Cinc Sentits (Aribau, 58), el Comerç 24, el Dos Cielos (Hotel Me), el Gaig (Còrsega, 200), l'Hisop (ptge.Marimon, 9), la Hofmann (Argenteria, 74-78), el Manairó (Diputació, 424), el Moo (Hotel Omm), el Neichel (Beltrán i Rózpide, 1-5), Saüc (Ohla Hotel), Via Veneto (Ganduixer, 10), l'Angle (Aragó , 214) i el Tickets (av.Paral·lel, 164), també d'Albert Adrià.