L’estiu, una bona època per als pescadors de canya de la ciutat

La bona qualitat de l’aigua del mar afavoreix les captures

Els mesos d'estiu és un bon moment per pescar sards, besucs o peixos agulla al litoral barceloní. A 'El matí de Barcelona' hem parlat amb un dels pescadors aficionats que gairebé cada dia es desplacen, de matinada, fins a l'espigó de la Mar Bella. La pesca fluctua en funció de l'època de l'any i la temperatura superficial del mar.

En Gregorio o l' Antonio són dos dels nombrosos aficionats a la pesca que des de fa anys es col·loquen al mateix punt del litoral barceloní per pescar amb canya. L'Antonio ha explicat a 'El matí de Barcelona' de betevé 91.0 fm que fa més de 10 anys que diversos aficionats a la pesca es reuneixen regularment a la punta de l'espigó de la Mar Bella.

Per pescar cal matinar. Ells s'instal·len a l'espigó entre les  quatre i dos quarts de cinc de la matinada i s'hi estan fins pels volts de la una del migdia. El  perquè d'aquesta hora és pel fet que els peixos de nit freqüenten més el litoral i quan es fa de dia tendeixen a emigrar mar endins. Sards, besucs o peix agulla són tres dels peixos que es poden pescar aquests dies d'estiu a Barcelona. L'agost i el setembre, quan l'aigua del mar assoleix més temperatura, és quan més captures solen haver-hi pel fet que el peix troba més menjar a les roques dels espigons, malgrat, però, que es pot pescar al llarg de tot l'any.

A continuació podeu escoltar l'entrevista sencera a aquests pescador urbà a 'El matí de Barcelona':