Les obres de les estacions de Foneria i Foc del Cisell de l’L10 començaran al febrer

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha visitat l'estat de les obres de l'L10 Sud amb un grup de veïns i ha explicat que el mes que ve s'hi començaran a instal·lar ascensors, escales mecàniques i la resta dels elements interiors. Rull també ha criticat les veus del PSC que acusen el govern de fer les obres a "pedaços" quan, ha dit, deriven de l'època del tripartit. Jaume Collboni ha replicat que els pedaços van començar amb l'últim govern Pujol.

Dues setmanes després de l'acord que van signar l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat per desencallar les obres de la nova Línia 10 Sud del metro, una representació dels veïns que es beneficiaran de la infraestructura han pogut veure de primera mà com són els budells del ramal de la Zona Franca. Tot plegat, gràcies a la visita demanada a instàncies del Grup Municipal de Convergència i Unió.

Durant la visita a les noves estacions de Foneria i Foc Cisell, els ciutadans, acompanyats del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, han comprovat l'estat dels treballs del darrer any, en què s'ha acabat la construcció de l'esquelet de la línia de metro, que inclou elements fonamentals com les vies i la catenària. A partir del mes que ve començarà la instal·lació de tots els elements que donaran forma a les estacions com els ascensors, les escales mecàniques, les papereres i la senyalització.

Foc creuat amb el PSC

Rull també ha aprofitat la visita per respondre a les veus crítiques del PSC, com la del president de la Federació de Barcelona, Jaume Collboni, que van criticar el govern per obrir les estacions de l'L10 "a pedaços". Ha titllat de "sarcasme" l'atac ja que —ha dit— deriva de "la manca d'un pla de finançament" per part de l'antic tripartit (en què hi havia el PSC).

Jaume Collboni també ha fet arribar la seva rèplica: en un comunicat ha demanat a Rull que "revisi l'historial de l'obra amb deteniment per parlar amb propietat de pedaços". En aquest sentit, ha recordat que el "suposat avantprojecte" que va fer l'últim govern Pujol es va haver de "refer completament".