Un espectacle audiovisual amb energia cinètica a la segona edició del SonarPlanta

Per segon any consecutiu es fa el SonarPlanta, un projecte que vol impulsar la investigació de l'art audiovisual basat en la tecnologia en el marc del Sónar+D. En aquesta edició, els organitzadors han seleccionat un espectacle de l'estudi berlinès ART+COM que reflexiona sobre la naturalesa a través de l'enginyeria.

L'espectacle consisteix en quatre discos suspesos a l'aire que projecten diverses tonalitats de colors en un espai de 500 metres quadrats i penjats a dotze metres d'altura. A partir de l'energia cinètica, del moviment, es desplacen al ritme d'una banda sonora composta especialment per l'ocasió. En concret, hi ha dos temes: un a partir de l'enregistrament del so que fan els discos al moure's i l'altre que representa el ball abstracte de les estructures.

Els encarregats de fer el projecte possible han estat els treballadors de l'estudi berlinès ART+COM. Segons explica el vicedirector de l'empresa, Jussi Ängeslevä, es tracta d'un treball conjunt, de gairebé 50 persones, començant pels dissenyadors fins al personal d'il·luminació i muntatge. "És molt difícil quan has de crear una coreografia amb tanta gent i en només dos dies", ha assegurat Ängeslevä. D'altra banda, l'encarregat de la banda sonora ha estat l'islandès Ólafur Arnalds, músic i compositor, que ha treballat per a diverses pel·lícules a Hollywood i en espectacles de dansa.

La creació neix d'un concurs amb propostes de tres empreses diferents i del qual van sortir guanyadors els alemanys ART+COM amb el seu projecte anomenat RGB CMY Kinetic. L'espectacle es podrà veure a partir d'aquest dijous i fins dissabte a la Fira de Barcelona.