L’Espai Subirachs s’estrena per recordar l’artista al Poblenou

El local es podrà visitar gratuïtament durant tot el 2017

Tres anys després de la seva mort, l'artista Josep Maria Subirachs ja té un espai al barri del Poblenou. Aquest museu acull una exposició permanent amb prop d'un centenar d'escultures, pintures i dibuixos de diverses èpoques, també s'hi inclou material documental de l'arxiu personal de Subirachs.

Tot i que Subirachs és conegut principalment pel disseny de la façana de la Passió al temple de la Sagrada Família, ha deixat un llegat de més de 500 obres, una selecció de les quals es podran veure ara en aquest nou espai. Els fills de l'escultor i pintor Josep Maria Subirachs volien obrir un petit museu on poder mostrar les obres de l'artista, ja que així ho havien promès al seu pare. L'Espai Subirachs havia d'ubicar-se inicialment al carrer de la Princesa, al centre de la ciutat, una idea projectada per Caixa Penedès que finalment va desaparèixer per la crisi. Després, la família va negociar amb els equipaments públics de la ciutat perquè una part de l'obra s'exposés, però no van rebre suport de l'Administració i la proposta no va tirar endavant.

Per això, la família ha adquirit un local al carrer de Batista, del Poblenou, —al costat de la casa natal de l'escultor— i, tres anys després de la seva mort, s'ha inaugurat l'Espai Subirachs, al barri on va iniciar la seva carrera artística.

Un nou equipament cultural al Poblenou

El local és una planta baixa de 300 metres quadrats i l'entrada està presidida per una escultura que serà visible des del carrer. Aquest dissabte per estrenar l'espai, el museu ha fet portes obertes i durant el 2017 es podrà visitar gratuïtament.