Les escoles municipals de música fan portes obertes

La preinscripció es farà per internet durant la primera quinzena de maig. Gairebé 3.000 alumnes estudien als cinc centres públics aquest curs.

L'Escola Municipal de Música Can Ponsic, al districte de Sarrià - Sant Gervasi, encetarà les jornades de portes obertes el 5 d'abril. La resta de centres ho faran al llarg d'aquest mateix mes i tancarà la roda l'escola de Can Fargues, a Horta-Guinardó, el 6 de maig. Actualment, un total de 2.978 alumnes estan cursant estudis a les cinc escoles públiques de música, un 11 % més que l'any anterior.

L'increment de matriculacions a les escoles públiques de música també es deu a l'obertura aquest curs 2016-2017 del centre d'Horta-Guinardó, l'Escola Municipal de Música de Can Fargues. Ara, els equipaments es preparen per al curs vinent i per això han organitzat jornades de portes obertes, que trobareu resumides a la taula següent.

De moment, no s'ha fet públic el nombre de places disponibles però, segons l'Ajuntament, donaran a conèixer la xifra en les properes setmanes. La preinscripció es podrà fer a través de les pàgines web dels centres durant la primera quinzena del mes de maig.

El gruix d'estudiants a les escoles municipals de música són alumnes d'entre cinc i 18, més del 70 %. Concretament, aquest any n'hi ha 2.168. També hi estudien 162 persones majors de 18 anys. A més, els centres organitzen tallers per a nadons, en els quals aquest curs participen 528 infants, i tallers per a adults amb 120 persones. En els últims set anys, el nombre de matriculacions s'ha incrementat un 37 %.