12 escoles de les Corts participen en la First Lego League

Nens i joves d’entre 10 i 16 anys hauran de demostrar que saben moure un robot fet amb peces de Lego

Aquest gener començarà la First Lego League, un campionat en què nens i joves de diferents escoles hauran de demostrar que saben moure un robot de Lego i presentar un projecte científic per millorar el malbaratament de l'aigua. Hi participen 12 escoles de les Corts. El grup que va guanyar el campionat de Catalunya de l'any passat ha estat l'encarregat de visitar els diferents centres per donar consells, sobretot als participants més joves.

Les 12 escoles participants hauran d'escollir els alumnes que aniran a la First Lego League. Durant la competició, els joves hauran de demostrar que saben moure, amb un programa informàtic, un robot fet amb peces de Lego a través d'un tauler. Segons el mestre de tecnologia de l'Escola Ausiàs March, el Dani Galán, els nois han de demostrar que "poden fer que el robot faci baixar la palanca del tauler, empènyer una pestanya i fins i tot portar un dipòsit d'aigua". Amb aquesta prova demostren que tenen coneixements de robòtica, però el concurs va més enllà i també demana als grups que presentin un projecte relacionat amb el malbaratament de l'aigua.

En la competició hi poden participar nens i nois d'entre els 10 i els 16 anys. Un dels grups de més edat, els alumnes de l'Institut Ausiàs March de les Corts, han fet diverses xerrades a les escoles participants per explicar als més joves com és el concurs i donar-los consells que els puguin ajudar a fer un bon paper en la competició. Precisament, aquest grup de l'Institut Ausiàs March va quedar primer de Catalunya i setè a la competició espanyola l'edició anterior i asseguren que els dies previs al concurs s'estaven fins a sis hores després classe acabant el projecte.

Pels mestres de l'escola, la xerrada és una bona manera d'encoratjar els nois a participar-hi, ja que els poden resoldre els principals dubtes i veure com es van apassionar per la competició nois més grans que ells.

Aquest és el segon any que les escoles de les Corts participen en la Lego League.