Escoles del Raval participen en la quarta edició d’Apadrina el teu equipament

La iniciativa genera fins a 18 projectes educatius que permeten els estudiants conèixer millor els grans equipaments del barri.

Aquest any hi participen 10 equipaments culturals i vuit centres educatius del barri. Cada escola "apadrina" l'equipament que consideri més adient i treballarà, durant tot el curs, àrees del currículum com ara l'expressió artística, filosofia o comunicació, entre d'altres.

Els estudiants del Raval tenen al seu voltant equipaments culturals de primer ordre i el programa Apadrina el teu equipament aprofita aquests recursos públics, dels quals gaudiran aquests any més de 2.000 alumnes. Aquesta és la quarta edició que treballa amb l'objectiu d'apropar, tant els estudiants com els educadors o les famílies, aquests equipaments de primer nivell. Parlem del Museu d'Art Contemporàni (MACBA) el Centre de Cultura Contemporània (CCCB), l'Arts Santa Mònica, el Liceu o bé la Filmoteca de Catalunya, tots situats al Raval. Des de les escoles bressol fins al batxillerat i als cicles formatius estan implicats en el projecte.

Al final de crus els alumnes presenten els seus projectes que han anat creant amb els professionals dels equipaments. En altres edicions hem vist com alguns alumnes creaven un curt d'allò més creatiu amb ajuda del CCCB, aprenien anglès amb una visita amb aquest idioma al Museu Marítim o ajudaven persones en situació de dependència a conèixer l'equipament en qüestió. Però són experiències que funcionen en les dues direccions. Per exemple, el MACBA ha treballat braç a braç amb dues escoles bressol, la del Canigó i la del Mont Tàber.  Fruit de l'experiència han creat un projecte per a nens de P2 i P3 i fins a 10 escoles bressol de Barcelona s'han interessat per aquest projecte.