Jam Session, dues dècades de rock a les aules

Aquesta Escola Superior de Música Moderna fa 20 anys que forma professionals en l’àmbit de les noves tendències

L'escola de música Jam Session es va presentar com una alternativa a les escoles de música moderna més tradicional. A més, des del 2014, ofereixen l’únic títol superior de música en l’àmbit del rock, les músiques urbanes i les noves tendències.

Jam Session va obrir les seves portes durant el curs 1997-1998. Va destacar per ser una escola de música moderna amb una tendència avantguardista que trencava amb els estils més tradicionals de docència. El seu director, Luis Blanco, explica que Jam Session era la forma de donar veu a estils alternatius com el rock que, fins aquell moment, estaven molt infravalorats a les escoles.

Més d'una dècada després del seu naixement, l'any 2014, es va convertir en l'escola pionera d'Espanya en formar la primera promoció d'alumnes llicenciats, oficialment, en rock i músiques actuals. Va ser un tribunal europeu independent qui va examinar, i va certificar, el nivell tècnic i pedagògic del centre en aquest nou títol superior de música.

Els alumnes destaquen que, tot i que es tracta d'una escola amb una formació professional exigent, el tracte és familiar. "Penso que a qualsevol conservatori hi ha com un mur entre professor i alumne. A Jam Session aquest mur no existeix. Penso que aquesta proximitat és el millor que té aquesta escola", explica en Marco Sánchez, un estudiant del grau superior, que va venir des de València, per poder estudiar a Jam Session.

Des de la direcció del centre valoren molt positivament el camí que han fet fins ara: "Hem aconseguit un títol superior alternatiu i hem transmès els valors d'aquest ofici tan passional. Això per a nosaltres és realment un somni". De cara al futur, el seu objectiu és continuar apostant per la renovació docent, dins del camp de la música moderna.