L’escola d’Eulàlia Blasi, un referent de la dansa catalana clàssica

L'escola de ballet Eulàlia Blasi va obrir ara fa 50 anys i ha sobreviscut malgrat el pas del temps, tot i haver canviat la seva seu en cinc ocasions. Ara l'escola mira cap al futur amb l'objectiu de formar futurs professionals ja sigui en la dansa contemporània, el jazz o qualsevol altre estil.

Eulàlia Blasi va començar a pensar a totes hores en la dansa a partir dels 10 anys, quan va començar a ballar. El que en un principi era una afició es va convertir en una vocació per a tota la vida. El 1967 ja havia acabat la seva carrera professional i després va col·laborar en la configuració dels festivals de Nadal de l’escola francesa. Aquella experiència va ser la llavor del centre de dansa actual.

L'escola de ballet Eulàlia Blasi va començar a treballar inicialment en la formació de nens i, posteriorment, de mares. L'aventura de Blasi va tenir èxit i es va traduir en cinc dècades de formació continuada d'alumnes. Ara el centre encara el 2017 mirant cap al futur en tres direccions: la iniciació a la dansa, la professionalització i especialment l’obertura de la dansa a tothom. L'objectiu és formar futurs professionals de la dansa, ja sigui de dansa contemporània, jazz, o altres disciplines, però sense perdre de vista els orígens.

Tot aquest recorregut s’ha desenvolupat sempre al barri del Fort Pienc, al qual l’Eulàlia s’ha sentit sempre molt vinculada. Les classes s'han arribat a fer servir cinc locals diferents. Primer l'escola va obrir al carrer de Casp i després va passar pels carrers de Sicília, de Nàpols, una altra vegada a Casp i, finalment, a la seu actual al carrer d'Ali Bei.