L’escola bressol del Vall d’Hebron arrenca el curs gestionada per les famílies

La llar d'infants de l'Hospital Vall d'Hebron ha començat aquest curs una nova etapa. L'Institut Català de la Salut s'ha desvinculat de la gestió i aquest és el primer curs que funciona sota la tutela de l'associació de pares. Aquest dissabte han celebrat aquest canvi organitzatiu, que ha permès evitar-ne el tancament.

Després d'un any de moltes reivindicacions, el curs ha començat amb normalitat a l'escola bressol del recinte sanitari de la Vall d'Hebron. L'associació de pares ja ha iniciat la nova etapa en la gestió del centre. De moment, han contractat 10 educadores que treballen amb els 70 infants inscrits. L'objectiu en els propers mesos és ampliar el nombre de places fins arribar a les 110 permeses.

La cooperativa es va constituïr fa uns mesos. El mes de maig, l'Institut Català de la Salut va signar un acord amb els pares que estaven en contra del tancament del centre. L'ICS els ha cedit l'espai durant 15 anys, prorrogables en terminis de tres anys. A canvi, l'associació és l'encarregada de gestionar l'espai. De moment, tenen un centenar de socis, alguns dels quals pares i mares d'exalumnes, que paguen una quota de 20 euros anuals.

La majoria de les famílies que porten els fills a l'escola són treballadors de la ciutat sanitària i asseguren que el fet de tenir el centre a prop del lloc de feina els facilita la conciliació de la vida laboral i familiar. De fet l'escola està oberta pràcticament durant tot el dia, des de les 7 fins a les 20.30 h.