ERC i la CUP demanen una comissió extraordinària sobre els sous de TMB

Exigeixen crear una auditoria externa per “investigar l’opacitat” de l’empresa pública i perquè es publiquin els sous dels alts càrrecs

Els grups municipals d'ERC i la CUP Capgirem Barcelona han registrat una petició per celebrar una comissió extraordinària "per investigar l'opacitat de TMB". Una de les peticions que figuren en la proposició que s'haurà de votar és que es faci una auditoria externa per fiscalitzar la gestió de l'empresa dels darrers anys. En demanar dos grups la comissió, el govern municipal està obligat a convocar-la abans de 15 dies.

Després que es conegués el sou de tres directius de TMB durant el 2011, ERC i la CUP han redoblat la pressió perquè l'empresa faci públics els salaris dels més de 500 treballadors que queden fora de conveni. En la comissió extraordinària -que s'haurà de convocar en el termini de 15 dies-, demanaran que es realitzi una auditoria externa per "avaluar l'eficiència en la gestió de TMB al llarg dels darrers anys".  A més, si l'auditoria detecta irregularitats, exigeixen "emprendre les mesures necessàries per depurar responsabilitats".