ERC denuncia que Colau fia a una agència de viatges el reallotjament de desnonats

El consistori reconeix “escassedat” de pisos per fer front a casos d’emergència que, asseguren, han crescut

El president del Grup Municipal d'ERC, Alfred Bosch, ha demanat explicacions al govern d'Ada Colau per l'adjudicació a una agència de viatges del servei per buscar allotjament a persones desnonades o en situació d'emergència. Segons Bosch, el contracte és per a 14 mesos i puja als 5,3 milions d'euros. Fonts municipals han detallat que aquest servei permet atendre unes 400 persones diàries en situació d'emergència residencial i admeten que falta allotjament públic per fer front a aquests casos que, diuen, han anat a l'alça.

Alfred Bosch ha explicat que aquest contracte a l'agència Snow Travel va passar pel despatx d'ofici al plenari de gener i que l'operació els genera "molts interrogants". El líder municipal d'ERC portarà aquest contracte al ple de la setmana que ve perquè el govern doni explicacions. Bosch vol saber per què s'ha externalitzat aquest servei i per què no poden assumir aquestes gestions els serveis socials. El republicà també s'ha preguntat si no hi ha prou capacitat als pisos d'emergència que té l'Ajuntament per acollir aquests casos i per què s'ha de recórrer a hotels o pensions.

Fonts municipals han explicat que el contracte atén persones que provenen de cinc serveis municipals: CUESB, serveis socials, serveis de la dona, d'immigració i persones sense llar. Asseguren que han augmentat els últims anys i que eren aquests mateixos serveis per separat els que s'encarregaven de buscar allotjament provisional. Per això, Intervenció i Secretaria Municipal van proposar un concurs públic per adjudicar el servei a una agència. Les mateixes fonts reconeixen que l'alternativa seria disposar de més habitatge públic, però que hi ha una mancança.