ERC demana que la consulta sobre l’alberg de la Vila Olímpica sigui vinculant

La consulta popular va començar el 3 de maig i els veïns empadronats a la Vila Olímpica podran dir-hi la seva fins al 24 de maig

El president del Grup Municipal d'ERC, Alfred Bosch, ha demanat al govern municipal que "escolti i respecti" el resultat de la consulta veïnal sobre l'alberg juvenil que s'ha de fer a la Vila Olímpica. Ho ha dit després de visitar un dels punts de votació, al casal de barri del carrer del Taulat. Bosch ha recordat a l'executiu que la consulta està sent no vinculant "perquè no ha volgut complir el que va prometre", i l'ha instat a esgotar totes les vies per aturar el projecte d'alberg.

Fa tot just una setmana que es va iniciar la votació organitzada pels moviments veïnals de la Vila Olímpica contraris a la construcció d'un alberg al barri (i encara s'allargarà fins al dimecres 24 de maig). Durant la visita que ha fet al punt de votació ubicat al casal del barri, Alfred Bosch ha demanat al govern municipal que cal "fer vinculant el que decideixin els veïns", tot i que el regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner, ja va dir la setmana passada que els veïns no tenen poder de decisió sobre el projecte.

Bosch també ha recordat a l'executiu que, en l'acord per aprovar el pla d'allotjaments turístics (PEUAT), es va comprometre a crear una comissió per estudiar de quina manera pot aturar el projecte de l'alberg. En aquest sentit, Alfred Bosch ha instat el govern a explorar totes les vies: "Es poden emprendre vies de diàleg i de força per part de l'Ajuntament per tal de canviar l'estat de les coses", ha sentenciat.

En una entrevista en directe a 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm, el líder municipal d'ERC ha assegurat que "hi ha una manca absoluta de confiança" amb l'equip de govern municipal perquè "els pactes s'han de respectar". Bosch també ha advertit que "si ignoren el resultat de la consulta, es tornaran a equivocar i molt", i ha afegit que "com segueixin per aquest camí, es quedaran sols en les seves decisions".

Escolteu-ho aquí: