ERC demana “coherència” a BComú per tramitar el pressupost municipal

El president del Grup Municipal d'ERC, Alfred Bosch, ha lamentat que mentre s'avança en els pactes arribats entre la seva formació i BComú, com la gratuïtat del transport fins als 16 anys, "la gent de CSQP presenti una esmena a la totalitat" als comptes de la Generalitat. Per això ha demanat "coherència". Bosch també ha criticat que vincular la votació del pressupost a una qüestió de confiança "evita el diàleg".

Tot i que l'acord arribat aquest dilluns entre l'Ajuntament, la Generalitat i l'AMB preveu ampliar la gratuïtat del transport fins als 16 anys —que és una de les condicions que posava ERC per donar suport al pressupost—, Alfred Bosch ha assegurat que "si s'aplica l'any 2017, serà un incompliment" del pacte adquirit entre ERC i BComú.

A més, Bosch ha criticat que el Grup Parlamentari de CSQP hagi presentat una esmena a la totalitat dels comptes de la Generalitat: "No pot ser que al matí hi hagi una encaixada de mans amb Pugidemont, però que la mateixa tarda facin un cop de porta al pressupost" de la Generalitat, ha sentenciat. En aquest sentit, el president del Grup Municipal d'ERC ha demanat "coherència" a BComú, tot i que ha avisat que la vinculació del pressupost a una qüestió de confiança "evita el diàleg".