ERC demana a Colau que “insti enèrgicament” l’Estat a garantir els drets dels estibadors

Després de mantenir una reunió amb representants del sector de l’estiba, el líder dels republicans, Alfred Bosch, portarà la petició a la Comissió de Presidència d’aquest dimecres

Bosch ha insistit que, amb la liberalització del sector, l'executiu de Rajoy va molt més enllà del que li demana la Comissió Europea i ha reclamat que deixi de pressionar els agents implicats en el conflicte per obstaculitzar l'acord. Per això demanarà al govern municipal que faci més pressió a l'Estat per garantir el bon funcionament del Port de Barcelona i els drets laborals dels treballadors. Els representants dels estibadors han criticat de nou la reforma i asseguren que suposaria destrossar l'ofici i precaritzar-lo.

La petició d'ERC se suma a la crida que el govern d'Ada Colau ja va fer la setmana passada. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, va enviar una carta al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, per comunicar-li la preocupació del consistori per la possible liberalització del sector. El col·lectiu d'estibadors a Espanya, uns 6.150, actualment està concentrat en les denominades societats de gestió de treballadors portuaris (SAGEP), i Foment preveu desarticular-les en un període de tres anys perquè les empreses estibadores puguin contractar lliurement els seus treballadors. L'Estat ultima la reforma per complir amb la normativa comunitària i evitar una nova sanció de la Unió Europea.