La residència per a gent gran de l’antiga fàbrica Alchemika obrirà entre l’abril i el juny

Les obres per convertir un espai de l'antiga fàbrica Alchemika en un de destinat a l'assistència a la tercera edat emprenen la recta final. L'equipament ja s'està moblant i s'han donat a conèixer les empreses que opten a gestionar-lo. La guanyadora del concurs públic podrà començar a treballar-hi a l'abril. L'última data que els partits polítics havien donat als veïns era el primer semestre de 2016, així que és probable que, aquest cop sí, es compleixin els terminis.

La residència per a gent gran Alchemika és un dels equipaments més reivindicats de la ciutat. Els veïns dels barris del Clot i del Camp de l’Arpa la reclamen des de l'any 2003, quan la demanda va entrar al Pla d’equipaments del districte. No hi ha cap servei públic d'aquestes característiques a la zona i la ciutadania espera impacient que es resolgui aquest dèficit. Per això s'han manifestat  diverses vegades contra els retards que han anat acumulant les obres de construcció de les noves instal·lacions.

En una primera instància els treballs havien de finalitzar el 2010 i no ha estat així principalment a causa dels problemes de finançament de la Generalitat. L’Ajuntament va reprendre les obres el març de 2014 assumint temporalment els costos del condicionament de l'interior de l'edifici i des d'aquesta tardor s'està equipant la futura residència i s'hi està incorporant el mobiliari.

El darrer compromís polític és que entri en funcionament abans del 30 de juny i, per com avança el procés d’adjudicació del servei, hi ha moltes possibilitats que així sigui. En total, hi haurà 25 places de centre de dia i 98 de residència assistida, que es derivaran des del Departament de Serveis Socials del consistori.