L’entrada a l’estació de metro de la Barceloneta serà més ampla i tindrà una escala mecànica

Aquest gener han començat les obres a l'accés de l'estació de metro de la Barceloneta, a l'L4, que permetran eixamplar-ne l'entrada fins als cinc metres. També s'hi instal·larà una escala mecànica que facilitarà la sortida dels usuaris. Els treballs, que tenen un cost de 362.000 euros, duraran uns quatre mesos i s'aniran fent per fases, sense necessitat de tancar l'estació.

TMB ha decidit fer la millora de l'entrada de l'estació, l'únic accés que té situat a la plaça de Pau Vila, per evitar-hi aglomeracions. En els darrers anys, s'ha detectat un increment del nombre de passatgers que hi passen. Es calcula que la xifra d'usuaris oscil·la entre els 20.000 i els 40.000, depenent del dia de la setmana i l'època de l'any.

Fins ara s'hi han fet treballs previs per comprovar l'estat del terreny. Per poder ampliar la zona d'entrada, s'aprofitarà un local comercial adjacent. Quan les obres quedin enllestides, l'entrada tindrà cinc metres, dels quals 3,5 correspondran a l'escala de pedra i la resta, a l'escala mecànica.

Del pressupost total de l'obra, que és de 362.000 euros, 150.000 euros corresponen al cost que té comprar i instal·lar l'escala mecànica. Segons un comunicat de l'Ajuntament, aquesta actuació està inclosa dins el pressupost d'inversions de metro per al 2016. La licitació i l'adjudicació es va fer a part del programa d’actualització que TMB va reprendre al novembre.