Més de 170 entitats rebutgen la presència del PP i del rei a la manifestació

Demanen als assistents que duguin samarretes o cartells de color blau per convertir la marxa en “una onada de solidaritat” i organitzaran un acte propi a les 16 h, abans de la cita oficial

Un centenar d'ONG i una vintena d'entitats solidàries, veïnals i d'acció política han presentat aquest divendres un manifest conjunt en què acusen el PP de fomentar el racisme i lamenten la seva presència a la manifestació de dissabte a Barcelona. Tot i això, demanen "una assistència massiva" a l'acte i preveuen repartir entre els assistents 50.000 cartells de color blau per simbolitzar una gran onada solidària. Dissabte a les quatre de la tarda, organitzaran un acte propi a la cantonada de la rambla de Catalunya i Aragó per a les entitats i activistes que no vulguin assistir a la convocatòria institucional.

En el seu manifest, les entitats acusen el Partit Popular de "promoure les guerres" i "fomentar l'espiral de violència" amb les seves polítiques des del govern de l'Estat. També assenyalen la Casa del Rei per actuar de manera amistosa amb governants de països com Qatar o l'Aràbia Saudita. Per això demanen a les administracions catalanes "que facin un últim esforç" perquè els membres del PP o el el Felip VI "no apareguin a la fotografia", ja que, segons ells, la seva presència suposa "un gest d'hipocresia".

Les entitats han assegurat que sortiran al carrer dissabte per compartir el dol amb les famílies dels morts als atemptats de la Rambla, però també "per les 35.000 morts que s'han produït al Mediterrani en els darrers anys". Per això repartiran 50.000 cartells de color blau que simbolitzin el mar Mediterrani, i demanen als assistents que vesteixin samarretes del mateix color, per convertir la manifestació en una gran marea blava. També han fet circular l'etiqueta #anemdeblau per vehicular el descontentament dels ciutadans. El seu punt de convocatòria és a la cantonada del passeig de Gràcia amb el carrer de la Diputació, a partir de les cinc de la tarda, una hora abans de començar la marxa.

Les entitats també organitzaran dissabte un acte propi a les quatre de la tarda a la cantonada entre la rambla de Catalunya i del carrer d'Aragó. Serà una concentració prèvia per rebutjar la presència d'algunes autoritats en què mostraran imatges de denúncia de les polítiques migratòries, llegiran un manifest conjunt i faran parlaments per demanar solucions a la situació actual. L'acte reunirà entitats i activistes que "s'han sentit incòmodes" amb la convocatòria oficial i que "no volien compartir espai amb persones a qui consideren causants directes o indirectes del que ha passat".