Entitats i empreses de vehicles de mobilitat personal, en espera que es concreti la normativa

Els col·lectius i les empreses vinculades als vehicles de mobilitat personal com els segways o els trixis valoren positivament que l'Ajuntament adapti la normativa a les necessitats del sector. Tot i això, coincideixen que encara hi ha mancances i que falta molta concreció. L'Associació de Veïns de la Barceloneta considera que la proposta municipal és "més del mateix" i lamenta que no s'actuï abans en una saturació que, assegura, està generant problemes.

Entre els propietaris de bici taxis o segways veuen amb bons ulls que hi hagi un diàleg i que es vulgui ampliar una normativa que consideren insuficient. En el cas dels trixis, demanen sobretot una regulació laboral que combati l'intrusisme. També reclamen definir punts de parada per poder recollir clients, mentre que els segways volen conèixer les rutes que podran fer els grups. Uns aspectes que confien poder acordar.

Altres col·lectius, com l'Associació d'Amics de la Bici, veuen amb preocupació que molts d'aquests vehicles passin a circular pels carrils bici, que ja troben insuficients i estrets, mentre que el sector dels monopatins celebra que se l'hagi convidat a la taula i espera una regulació més específica que englobi també aquests vehicles de tracció humana. Els més crítics són els veïns de la Barceloneta, que diuen no veure sortida a la massificació actual que reben i denuncien que l'Ajuntament "en realitat no ho vol regular".