De blau contra el terrorisme, sense el rei ni el PP

Centenars de persones denuncien les polítiques migratòries del Govern espanyol en un acte alternatiu previ a la cita oficial

De blau per mostrar la veu crítica amb les polítiques del Partit Popular, a qui acusen de "promoure les guerres". Aquesta és la premissa amb la qual centenars de persones s'han aplegat a la rambla de Catalunya convocades per unes 170 entitats com Unitat contra el Feixisme i el Racisme o Lafede. Consideren que la presència del rei, Felip VI, i de l'executiu espanyol a la marxa és "un acte d'hipocresia" i els acusen de fomentar el racisme i l'odi.

En un manifest conjunt, les entitats critiquen les relacions internacionals de la Casa del Rei amb països com Qatar o l'Aràbia Saudita. Precisament, "les seves guerres, els nostres morts" és el missatge més present entre les pancartes que sostenen els manifestants. També s'hi han vist missatges contra el racisme com "Stop islamofòbia".

De cara a la marxa, repartiran uns 50.000 cartells de color blau per simbolitzar les 35.000 morts que s'han produït al mar Mediterrani en els darrers anys i simbolitzar les polítiques migratòries. També demanen que els assistents hi acudeixin vestits de color blau, per fer visible el descontentament dels ciutadans.