Ensenyament reconeix el valor educatiu de les colònies escolars

Per primera vegada, la Generalitat revalora la contribució de les colònies escolars en la qualitat del sistema educatiu català

"Les colònies són un suport imprescindible al projecte curricular que fan les escoles", afirma Pere Mulero, president de l'Associació Catalana d'Empreses del Lleure, l'Educació i la Cultura.

En declaracions a 'El matí de Barcelona', de betevé 91.0 fm, Mulero ha explicat que les colònies "són un espai  amb un valor educatiu importantíssim, on els infants aprenen a ser, a fer, a créixer, a viure i a conviure. Tot plegat en contacte amb la natura".

És per això que, segons el president d'Acellec, cal protegir-les i professionalitzar-les perquè "tot i que és una activitat molt arrelada, és prou desconeguda".

Mulero ha advertit que l'escola pública corre el risc de desenganxar-se  de les colònies i que només es realitzin des de l'escola privada i concertada. "Actes com el d'aquest dilluns, en què la Generalitat reconeixerà el valor de les colònies escolars, són essencials per prendre mesures de protecció i que aquestes colònies no segreguin".

Pots escoltar l'entrevista sencera aquí: