Enfrontament entre els equips de rugbi i atletisme per la gespa de la Mar Bella

El Barcelona Enginyers Rugby ha iniciat una petició a Change.org perquè es posi gespa artificial al camp, mentre que els equips d’atletisme n’han fet una en contra

"Aquest últim any hi ha hagut més de 70 lesionats pel mal estat del terreny de joc", ha explicat Josep Vicente, coordinador del Barcelona Enginyers Rugby, a 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm. I quan plou "hem de suspendre entrenaments i partits", ha afegit. D'aquesta manera ha justificat la petició del seu club perquè es canviï l'herba natural per gespa artificial al club esportiu municipal de la Mar Bella. Vicente, a més, argumenta que "amb aquest canvi el nostre camp quedaria homologat".

L'Ajuntament de Barcelona va anunciar fa uns dies que acceptava la petició de substituir l'herba per gespa artificial. "Crec que ja tenien un calendari bastant tancat per començar l'1 de juliol", ha explicat Vicente, però "ahir ens van dir que potser s'aturarà per la campanya". Es refereix a la recollida de signatures que han iniciat els dos clubs d'atletisme que també utilitzen l'equipament, el Barcelona Atletisme Club i el Canaletes, per demanar que no es faci el canvi de superfície.

Els atletes argumenten que, si es canvia l'herba per la gespa artificial, no podran practicar les disciplines de llançament que fan fins ara. Segons Vicente, però, "els que fan llançaments tampoc no són tanta gent, els més afectats numèricament som nosaltres". El coordinador del Barcelona Enginyers Rugby espera trobar un final feliç per a tothom: "Si es pogués habilitar un espai per a llançaments fora de la gespa artificial, tot quedaria solucionat", ha dit, "a l'equipament hi ha espais".

Escolteu-ho aquí: