Endesa i Nexus guanyen el concurs temporal de subministrament elèctric municipal

El nou contracte té una durada de tres mesos prorrogables, en espera que es resolgui el recurs de l’Ajuntament contra l’anul·lació del concurs públic anterior

Endesa i Nexus són les dues empreses que han guanyat els tres lots del contracte temporal del subministrament elèctric municipal. Nexus donarà per primera vegada servei en el lot d'energia verda i Endesa, precisament la companyia que va impugnar el concurs anterior per estar en desacord amb les bases, en els dos restants.

Segons l'Ajuntament es tracta d'un "contracte pont", una solució provisional mentre es resol el recurs contenciós administratiu presentat contra l'anul·lació del contracte elèctric per part del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. L'organisme va donar la raó a Endesa, l'empresa a la qual ara s'han adjudicat dos dels tres lots de subministrament, que l'havia impugnat en desacord amb les clàusules sobre pobresa energètica.

L'objectiu municipal era obligar a les companyies elèctriques que subministressin energia a l'Ajuntament a signar un conveni de corresponsabilitat en pobresa energètica.

El contracte temporal té una durada de tres mesos, prorrogable a tres mesos més, i estableix que cal donar compliment a la Llei 24/2015, que impedeix que es pugui produir un tall sense previ avís al govern municipal perquè pugui activar els serveis socials.