En vaga de fam a la plaça de Sant Jaume per reclamar un lloguer social

Julieta Lara va ser desallotjada al novembre del centre ocupat La Profana, a l’avinguda del Paral·lel

Julieta Lara s'ha instal·lat aquest dilluns a la plaça de Sant Jaume, on ha iniciat una vaga de fam per reclamar als Serveis Socials de l'Ajuntament que trobin una solució al seu cas. Va ser desallotjada al novembre de l'edifici ocupat La Profana, a l'avinguda del Paral·lel, i denuncia que des del consistori encara no li han donat cap alternativa. Tot i que Lara afirma que se li ha denegat un pis de protecció oficial, fonts municipals neguen que sigui així i asseguren que estan treballant per trobar una solució al seu cas.

Lara, que viu amb un fill menor, ha explicat que, després de ser desallotjats de l'edifici que compartien amb altres dones migrants, se'ls va donar un allotjament provisional, en espera que es resolgués el seu cas. Després de gairebé quatre mesos, però, diu que ha anat a les oficines de l'Ajuntament i que se li ha comunicat que li havien denegat un pis de protecció oficial. Segons Lara, el motiu que li han donat és que no fa sis mesos que està empadronada al mateix lloc, un argument que considera "contradictori" perquè, en la seva situació, diu, li ha estat "impossible" tenir aquesta estabilitat.

Des del consistori, però, asseguren que no se li ha denegat l'ajut i que continuen treballant per resoldre la situació de Lara i el seu fill menor.