En marxa el pla per garantir la seguretat a les zones comercials durant el Nadal

Aquest dilluns s'activa el pla Grèvol amb què es vol prevenir al màxim els fets delictius, principalment furts, durant el període de compres de Nadal. Els Mossos d’Esquadra i les policies locals es coordinaran per mantenir la presència policial en els principals eixos i centres comercials d'arreu de Catalunya.

Es tracta de garantir la seguretat en els principals eixos, augmentant la presència d’agents uniformats i de paisà que patrullaran a peu i en franges horàries en què es preveu una afluència més notòria de ciutadans. També s’ampliaran  les vigilàncies en els horaris d’obertura i de tancament dels establiments comercials.

El pla també s’implementa en els àmbits de la mobilitat i l’oci nocturn. L’increment aquests dies del transport de persones i mercaderies, tant a la xarxa viària com als transports públics, comportarà que s’activin controls de trànsit per evitar l’augment de la velocitat i el consum d’alcohol i drogues en horaris i dates específiques, coincidint amb els dinars i sopars d’empresa. Pel que fa a l’oci nocturn, es desplegaran dispositius específics per garantir celebracions pacífiques i sense incidències en dates com la nit de Cap d’Any i la cavalcada de Reis.

Els Mossos d’Esquadra treballaran coordinadament amb policies locals, Guàrdia Urbana, personal de seguretat privada  i comerciants.