Empresaris i usuaris del transport aeri lamenten el retard a posar remei a les cues

L’associació Asetra aplaudeix l’arribada de la Guàrdia Civil però troba “inexplicable” que no s’hagi fet abans

L'Associació Espanyola d'Usuaris, Empresaris i Professionals del Transport Aeri, Asetra, aplaudeix les mesures que el Govern espanyol ha aplicat als controls de seguretat de l'aeroport. L'increment de la presència de la Guàrdia Civil ha reduït molt les cues, però l'entitat considera que la decisió s'ha pres tard.

El president de l'entitat, Ignacio Rubio, ha lamentat que no s'actués a finals de juliol, quan van començar les cues. Assegura que l'associació ja va avisar la Delegació del Govern que hi podria haver problemes, però aleshores no es va fer res. Per això, Asetra considera que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va ignorar completament les seves recomanacions i creu que el ministre "ha estat jugant amb els ciutadans de Catalunya".

Rubio apunta que si les mesures s'haguessin aplicat abans, s'hauria evitat "un gran perjudici a la ciutat de Barcelona". El president d'Asetra també explica que els passatgers que s'hagin vist perjudicats per les cues poden reclamar a l'Agència Catalana de Consum, però també poden tramitar la queixa a través de l'associació.