Els youtubers científics es reivindiquen

El CosmoCaixa acull una trobada dels sis prescriptors més influents en matèria científica a internet

A YouTube no tot són bromes pesades. També hi ha canals especialitzats en ciència i tenen fins gairebé un milió de seguidors. Alguns dels youtubers científics més influents de parla hispana s'han trobat per primera vegada per fer una xerrada al CosmoCaixa de Barcelona sobre la importància del màrqueting i sobre com guanyar més presència en aquesta xarxa social.

La trobada ha aplegat Aldo Bartra (El Robot de Platón), Martí Montferrer (CdeCiencia), José Luis Crespo (QuantumFracture), Javier Santaolalla (Date un Voltio), i Jose J. Priego (Ciencias de la Ciencia). Tots ells tenen una cosa en comú: tenen canals de YouTube de gran èxit en què fan divulgació científica.

Davant d'un auditori d'unes 300 persones (la majoria joves), han explicat el que consideren les claus de l'èxit per tenir més visites i seguidors, com, per exemple, el màrqueting. A més, durant una entrevista a 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm, han aprofitat per reivindicar que "a YouTube hi ha contingut de qualitat", segons Priego, i per reivindicar la seva feina, tan desprestigiada per algunes notícies recents, com la desafortunada broma protagonitzada pel youtuber ReSet.


Escolteu-ho complet aquí