El vinil torna a ser protagonista a la 16a Fira del Disc

La Fira Internacional del Disc de Barcelona ha omplert de vinils l'Estació del Nord, amb 165 estands dedicats al món de la música. Del milió de discos que hi havia a la venda, més de 700.000 eren vinils. El 95% dels discos que s'hi han venut eren de vinil. També hi havia sinfonoles i tota mena d'accessoris per escoltar i tenir cura dels discos. Al llarg del cap de setmana hi han passat unes 18.000 persones.

La compra de vinils viu un moment àlgid i les xifres mostren que és més que una simple moda. Set anys enrere només un 30% de l’oferta de discos eren en format vinil, però gràcies a l'auge que ha viscut aquesta tendència s’ha invertit.

Aquest esdeveniment es considera una de les cites més importants del món d’aquest sector i la segona o tercera a Europa.  Entre llibres, marxandatge i objectes musicals, els organitzadors ofereixen més de tres milions de peces amb preus que oscil·len entre els dos i els 1.500 euros.

Aquest any és el primer en què s'han pogut veure sinfonoles a la Fira: màquines reproductores de vinils que han estat recuperades de locals, bars i hotels de l'època dels 50. El seu preu oscil·la entre els 1.000 i els 12.000 euros.

La fira ha homenatjat Mike Oldfield amb material acumulat durant 25 anys pel col·leccionista Antonio Collado. També hi ha hagut concerts acústics per recordar Iggy Pop, Neil Young i Bruce Springsteen.

El públic de la fira cada cop és més variat. Anys enrere només s’hi trobaven professionals del so i col·leccionistes de més edat a la recerca de discos dels Rolling Stones o els Beatles, però ara és més comú veure'n molts acompanyats dels seus fills, que s’interessen pels vinils de Nirvana o Pearl Jam.