Els vigilants de seguretat de l’aeroport denuncien pressions de la Guàrdia Civil

El comitè de vaga diu que la situació entre vigilants i Guàrdia Civil és tensa

Els treballadors de l'empresa de seguretat Eulen han denunciat aquest dilluns al matí a Inspecció de Treball suposades pressions de la Guàrdia Civil als vigilants dels controls de l'aeroport. Des d'aquest cap de setmana, la plantilla d'Eulen treballa conjuntament amb la Guàrdia Civil, que ha augmentat la presència al Prat per ordre del Ministeri de Foment "per garantir la seguretat i l'ordre públic" a causa de la vaga dels vigilants.

Segons ha explicat l'assessor del comitè d'empresa, Juan Carlos Giménez, la presència de la Guàrdia Civil està generant molt estrès entre els treballadors de seguretat, "sobretot de les dones perquè, com que hi ha manca de vigilants, han de fer doble feina". Giménez va denunciar ahir que la situació entre la plantilla d'Eulen -que fa serveis mínims- i els agents de la Guàrdia Civil és tensa. Assegura que, fins i tot, hi ha hagut vigilants que han sortit dels llocs de treball plorant en sentir-se coaccionats.

Des del comitè de vaga també han confirmat que els treballadors estan decidits a continuar la vaga indefinida fins al laude obligatori anunciat pel Govern espanyol per posar fi al conflicte i que portaran als tribunals aquest arbitratge obligatori perquè el consideren "il·legal" i perquè vulnera el dret de vaga.