Els viatges pendents de les targetes de transport caducades seran vàlids tot el 2017

Les persones que acreditin estar a l’atur podran aconseguir la T-Mes per només 9,95 euros

L'Autoritat del Transport Metropolità perllongarà la validesa dels títols de transport integrats, caducats el 2016, fins al 31 de desembre d'aquest any. L'ens pren aquesta decisió perquè enguany les tarifes s'han mantingut idèntiques a les de l'any anterior. Aquesta decisió beneficiarà als portadors de qualsevol tipus de targeta.

El 28 de febrer acaba el termini per esgotar les targetes integrades de transport que haguessin caducat el 2016. És el termini habitual de dos mesos després de l'entrada en vigor de noves tarifes coincidint amb el canvi d'any -tret dels títols trimestrals, que tenen marge durant els primers tres mesos d'any-. Enguany, però, les tarifes del 2016 s'han congelat per al present curs, i és per això que l'ATM (Autoritat del Transport Metropolità) ha decidit mantenir la validesa d'aquelles títols de transport que durant els primers mesos de l'any no s'haguessin esgotat.

Aquesta mesura serà aplicable a qualsevol tipus de targeta, i els viatges pendents de validació tindran, doncs, una pròrroga fins al 31 de desembre d'aquest any. D'altra banda, l'ATM ha anunciat que les persones que acreditin estar a l'atur tindran una bonificació en la targeta T-Mes del 80 %. El que suposarà que a partir del març es pugui comprar la targeta per 9,95 euros, al mateix cost que una T-10 d'una zona. Per obtenir la bonificació es necessitarà presentar el certificat emès pel Servei d'Ocupació o els Serveis Municipals. Cal recordar que aquest títol és un abonament personal i intransferible.

Amb tot, l'ens adverteix que  els propers dies poden donar-se incidències tècniques, en tractar-se de la primera vegada que s'implanta una mesura d'aquesta mena. L'ATM assumeix que caldrà adaptar els sistemes informàtics dels torns d'accés al Metro, Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies, així com a les màquines de validació d'autobusos i tramvies. En cas de dubte, aconsella dirigir-se als centres d'atenció al client.