Els veterinaris recomanen no deixar sols per la revetlla els gossos amb por dels petards

Segons Marta Legido, “el millor seria quedar-se amb ells a casa, no tirar petards, tancar portes i finestres i posar una música no gaire alta i amb percussió”

"L'espècie canina té un sentit de l'oïda unes 500 vegades més sensible que el nostre", ha explicat Marta Legido, membre de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, a 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm. Per això, assegura, "els sorolls intensos són més molestos i poden arribar a fer-los mal". Davant la proximitat de la revetlla de Sant Joan, Legido ha donat una sèrie de consells als amos dels gossos que tinguin por dels petards.

"Durant molts anys la gent els donava sedants molt forts, però això no redueix la sensació de por", ha assegurat Legido, que ha recomanat, en canvi, "utilitzar substàncies menys fortes i adaptar la nostra actitud al grau de por del gos". En aquest sentit, segons la representant del Col·legi de Veterinaris, "si tenim un gos que té por dels petards, el pitjor que podem fer és marxar de revetlla i deixar-lo sol a casa". Per Legido, "el millor seria quedar-se amb ell a casa, no tirar petards, tancar portes, finestres i persianes i posar una música no gaire alta i, si pot ser, amb percussió, que esmorteiria una mica el so dels petards".

A més, la veterinària també ha afegit que "la nostra actitud ha de ser de calma, no mostrar-nos nerviosos davant les seves reaccions de por perquè poden sentir-se castigats o sentir que tenen raó de tenir por". Així mateix, Legido ha fet èmfasi en la importància de l'educació dels animals des de petits perquè "els gossos joves que no han tingut cap experiència amb petards en els primers sis mesos, si tenen una experiència negativa amb els petards, això pot afavorir la fòbia".

Escolteu-ho aquí: