Els veïns d’un edifici de Sants es mobilitzen contra la venda de la finca

13 famílies del carrer de Leiva, 37, es neguen a marxar de casa, després que un grup inversor immobiliari hagi comprat l’immoble. Alguns dels veïns fa més de 20 anys que viuen en aquest edifici i no volen marxar del barri

Fa dues setmanes que l'empresa que ha adquirit l'immoble ha contractat vigilància privada a la finca. Alguns veïns ja han rebut la notificació que no se'ls renovaria el contracte un cop s'arribés a la data acordada. Entre els contractes de lloguer també n'hi ha de renda antiga.

En una entrevista a 'El matí de Barcelona', de betevé 91.0 fm, els veïns han denunciat l'especulació immobiliària que viu el districte de Sants  i asseguren que el barri d'Hostafrancs comença a patir també el fenomen de la gentrifricació. Ja fa uns deies que han començat a mobilitzar-se, penjant pancartes als balcons on es poden llegir missatges com "No ens faran fora" o "l'habitatge és un dret". Els afectats no volen marxar de casa seva, ja que en alguns casos fa més de 20 anys que viuen en aquests pisos. Asseguren que no els han donat l'opció de compra. Tot apunta que el grup inversor podria fer-hi pisos de luxe. Els veïns ja s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament, que està fent un seguiment del cas.

Recupera aquí l'entrevista: