Els veïns demanen que la futura Rambla tingui més espai per als vianants

Aquest dimarts s’ha fet públic l’equip que haurà de repensar la Rambla, de forma coordinada amb els veïns

Els veïns de la Rambla han demanat al programa 'bàsics' que el futur d'aquesta via impliqui donar més espai als vianants. El president d'Amics de la Rambla, Fermín Villar, ha assegurat que el pas de trànsit actual "és una hipoteca" i la presidenta d'Antics Ocellaires de la Rambla, Mònica Trias, ha dit que fer-la de plataforma única és una solució "molt complexa però que tindria molt sentit". Per la seva banda, el veí i arquitecte Vicente Guallart ha advertit que si es treu el pas d'autobusos la Rambla té el risc de convertir-se en "un Portal de l'Àngel 2".

Aquest dimarts el govern municipal ha explicat que l'equip km-ZERO, encapçalat per l'exregidora de Ciutat Vella Itziar González, serà l'encarregat de repensar el futur de la Rambla. Un procés que s'haurà de fer amb la participació dels veïns i els agents econòmics de la via i que té com a objectiu recuperar-la per als barcelonins: de fet, un equip de 'bàsics' ha comprovat que mentre els turistes passegen la Rambla pam a pam, els barcelonins l'esquiven.

Les primeres propostes les han fet aquest dimarts a la nit, al programa 'bàsics', alguns veïns. Mònica Trias ha assegurat que "un gran canvi seria fer-la per a vianants", ja que seria "la manera més òbvia de poder-hi caminar". Per això ha apuntat que una solució que "tindria molt de sentit a la Rambla d'avui" és fer-la de plataforma única.

Per la seva banda, Vicente Guallart, exarquitecte cap de Barcelona i veí de la via, ha advertit que restringir permanentment el pas de vehicles suposaria "fer un parc temàtic" i ha defensat que hi passin els autobusos. "Semblaria un insult a la intel·ligència no poder anar amb autobús cap a la zona alta", ha dit. Fermí Villar ha rebatut dient que el pas de busos articulats "és una hipoteca innecessària" que demostra que "la connexió amb l'Eixample és una tasca pendent".