Els veïns del Fòrum impulsen un Passeig de la Pau per dinamitzar el litoral

Els veïns del Front Marítim del Poblenou i del Besòs i el Maresme estan recollint propostes per canviar la imatge del litoral barceloní. Aquest dissabte en presentaran la primera, centrada en la zona del Fòrum. Diuen que és un espai assetjat per l’incivisme, sobretot en època de grans esdeveniments, i proposen que s'hi faci un Passeig de la Pau.

La idea és que el Passeig de la Pau sigui un recorregut per tot el litoral que homenatgi els premis Nobel de la Pau i que tingui dos portals. El primer dels quals es faria a la Rambla i el segon, a la plaça de Leonardo da Vinci, al Fòrum. De fet, aquest últim seria l’espai central.

La intervenció urbanística seria mínima però vindria acompanyada d’una programació d’activitats amb l’objectiu de donar un significat a l’espai aprofitant els equipaments que ja hi ha a la zona, com el Centre de Convencions Internacionals de Barcelona o el Museu Blau. Precisament, és aquest darrer l’indret escollit per presentar la proposta als veïns i entitats dels barris en contacte amb el Fòrum. L’objectiu: sumar suports per tirar-la endavant.

De moment, els promotors de la iniciativa, l'Associació Zona Fòrum, l’han presentat al Comissariat de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Barcelona i estan en espera de rebre una resposta que, expliquen, s’ha retardat amb el canvi de govern municipal.