Els veïns del camí de la Cadena, últim barri de barraques, en espera d’un reallotjament

El sorteig de claus dels nous habitatges s’ha anunciat per a aquest setembre

Les famílies afectades pel projecte de reurbanització de Can Batlló fa més de 10 anys que esperen un reallotjament. Són una vintena de famílies que malviuen en l'últim nucli de barraques intacte de Barcelona. Diuen que fa anys que el consistori posposa el reallotjament i ja no confien en els calendaris.

Les condicions de vida dels veïns del camí de la Cadena són pèssimes. Aquest és l'últim nucli de barraques intacte de la ciutat i, actualment, els habitatges estan en molt mal estat. Mohamed Rida afirma que fa anys que els posposen el reallotjament: "Fa tants anys que diuen que el mes que ve, l'any que ve, que nosaltres no sabem si arreglar les nostres cases, gastar-nos els diners o esperar."

"Cada dia està pitjor"

En total hi ha una vintena de famílies afectades pel projecte urbanístic de Can Batlló i asseguren que la situació és insostenible: "Vivim molt malament. Estem desitjant sortir d'aquí perquè no podem estendre la roba, ni sortir al pati com fèiem abans. Cada dia està pitjor", diu la Carmen. Ella ja ha començat a preparar les maletes i amb molta il·lusió explica que ja s'ha comprat roba de llit, tovalloles i cortines per al seu nou pis.

L'ajuntament ha anunciat que durant aquest mes de setembre es realitzarà el sorteig de claus dels nous habitatges i els veïns esperen poder mudar-se abans de finals d'any. Un cop alliberat l'espai està previst que al camí de la Cadena s'hi construeixin dues promocions d'habitatge lliure.