Els veïns de Pedralbes s’han de desplaçar a altres barris per anar als equipaments públics

Pedralbes és el barri més residencial del districte de les Corts i el que té una renda familiar més alta de la ciutat, segons dades de l'Ajuntament. Tot i això, també hi ha desavantatges, com per exemple que els equipaments públics de primera necessitat com ara els centres d'atenció primària (CAP), escoles bressol públiques o casals d'avis es troben en altres barris i, sovint, els veïns s'han de desplaçar.

La majoria de veïns de la zona sud del barri es desplacen fins al barri de les Corts, mentre que els que viuen cap al nord fan servir els equipaments públics del districte de Sarrià - Sant Gervasi. En molts casos, els veïns són conscients que, per nombre d'habitants, no poden tenir un equipament al barri, però demanen que es millorin les combinacions per arribar-hi. Aquest és el cas dels veïns de la Zona Universitària, que demanen un autobús que els porti directament al CAP les Corts, ja que ara no tenen bona combinació. A més, reconeixen que bona part dels veïns són persones grans i necessitarien locals per reunir-se, ja que són els que ho tenen pitjor per desplaçar-se a altres barris.

A la banda nord, les associacions de veïns de Pedralbes i Pedralbes Nord demanen més equipaments educatius, ja que -asseguren- Pedralbes és el barri amb més densitat d'escoles d'Europa. Ara mateix tenen com a objectiu convertir una part d'un solar del carrer del Monestir en "fab lab", que pugui donar servei tant als escolars com als veïns. De moment, ja han recollit signatures entre les escoles de la zona i estan en espera que l'Ajuntament estudiï la proposta.