Els veïns de les Corts se senten enganyats amb l’Espai Barça

Els responsables de les associacions de Camp Nou i Zona Universitària no volen que es desenvolupi el projecte tal com es planteja

Els representants de la Coordinadora d'Associacions de Veïns i Entitats de les Corts s'han reunit en reiterades ocasions amb l'Ajuntament per parlar del projecte Espai Barça i asseguren que en la darrera reunió no els van dir que en fos el definitiu. Per aquest motiu, ara que s'ha anunciat que hi ha entesa entre govern municipal i FC Barcelona, diuen que se senten enganyats. Les entitats veïnals encara veuen dèficits en la proposta que es planteja.

Com una galleda d'aigua freda. Així han rebut els veïns de les Corts l'anunci que el projecte Espai Barça podria tirar endavant tal com es planteja. Tant l'AV Camp Nou com l'AV Zona Universitària fa mesos que mantenen reunions amb l'Ajuntament per parlar d'aquesta iniciativa, que preveu reformar el Camp Nou i el seu entorn. En la darrera reunió, els representants dels veïns asseguren que en cap moment no els van dir que el projecte estigués prou avançat i treballat per tirar-lo endavant. Amb l'anunci de l'acord, asseguren ara que se senten enganyats i recalquen que prefereixen que no es tiri endavant el projecte si no es modifica.

La presidenta de l'Associació de Veïns del Camp Nou, Anna Ramon, considera que els canvis que plantegen en matèria de mobilitat no suposaran cap millora sinó al contrari: empitjorarà la situació de col·lapse que pateixen en cada partit. La creació d'un pàrquing soterrat diuen que suposarà que més gent es desplaci amb vehicle privat, i que l'ampliació del Camp Nou amb més places per al públic farà que encara hi vagi més gent. El que demanen és que es faci una altra distribució dels carrils de l'entorn de l'estadi.

També lamenten la creació d'oficines, comerços i un hotel. Consideren que no són necessaris i el que reclamen són equipaments esportius en aquesta zona. Respecte a les zones verdes, diuen que es tracta de "retalls" repartits per molts espais.

Els representants veïnals ja han anunciat que si no es fan modificacions en el projecte es mobilitzaran per fer sentir el seu posicionament.